Uleiurile esențiale – motivul unui deces infantil. Oare???

A ajuns și pe la voi infecția aia de postare despre cum un bebeluș a murit (fix!!) din cauza uleiurilor esențiale?
Dacă nu, o las chiar aici:

“POSTARE PRELUATA DE LA O CUNOSTINTA CE LUCREAZA LA SPITAL. CHIAR ASTAZI A POSTAT,ESTE CAZ REAL VAZUT DE EA.
Later edit: Copilul a murit.

“Hellou…tot eu
Deschid Cutia Pandorei
Uleiurile esențiale, fac sa nu fac minuni,
Încerc să fac fata la isteria asta, în România
Acum 1 luna, aproximativ a venit un bebe de 3 luni la urgente cu temperatura de 39,8 / 40,0 nu putea respira, tușește din 3 în 3 minute, super înfundat, eu doar duceam o fișă la o colega, nu-mi era pacient, ceea ce m-a atras la caz era faptul ca mama sa ținea o cutie de lemn de vreo 15 cm în mână și un bilețel roșu.
Prima data am zis ca o fi vreo cutiuță muzicala, bun… Revin
În 10 minute copilul a fost resuscitat acolo, în sala de așteptare,mama nici nu a apucat sa completeze fisa,
Acum vine nebunia…
Copilul avea febra de peste 39,5 de 6 zile câteodată la 3 h câteodată la 2 h, după spusele mamei, la medicamente ( în fișă) nu era trecut nici unul, nici antitermic, nici măcar ceai ( ca tot suntem în tara ceaiului) nimic, întreb colega dacă este fisa este completata corect, și îmi zice ca da… Mute eu,
Apoi vine mama cu acel bilet roșu
Luni ora 6:00 ulei de menta pe piciorul drept
Ora 10:00 ulei breathe mana stânga și ureche
Și tot asa…pt fiecare zi,
Atunci s-a declanșat în mine o furie cum numai în Bucovina vezi, m-am ascuns în vestiar și am început sa urlu ca o nebuna de draci și furie, cum naiba sa crezi ca poți trata un bebe de 3 luni cu niște cacaturi volatile???? Cuuuum????
Detaliez…
Prima data uleiurile au aparut în Egipt și nu pt tratarea temperaturii ci pt îmbălsămare, deci conservare, scriu și așa CONSERVARE,
Exista mai multe denumiri de astea deștepte…
⛔🛑ONGUARD, cică omoară virușii și bacteriile din aer, atenție⚠️ din aer, ⚠️
Api ne trebuiesc vreo 200000000 miliarde de tone ( pe puțin) de ONGUARD de asta, aer avem și în anvelopele de iarnă și sa nu răcească Fordul, Doamne Ferește

🛑⛔BREATHE, ce face sticluță asta la 100 de euro???? Cică e bun pt căile respiratorii și desfunda nasul, mai bine niște menta din gradina sau leuștean are fix același efect și e gratis, bio și cum vrei tu. Nenea ONGUARD și nenea BREATHE se cam contrazic asa oleacă, unul curata aerul și altu filtrează aerul din plămâni, un fel de Cain și Abel… Știi ce zic nu??

🛑⛔MELALUCA, cică este un puternic, dar puternic antiviral,
Ce înseamnă antiviral? Medicament ( uleiul nu este medicament) utilizat in tratamentul bolilor virale. Antiviralele sunt destinate distrugerii virusurilor sau cel putin impiedicarii multiplicarii lor. Majoritatea antiviralelor actioneaza inhiband sinteza materialului genetic al virusului, adica a ADN-ului sau a ARN-ului.
Cum dracu un ulei poate modifica un ADN sau ARN nu știu, încă nu am găsit aceasta explicație,
Dau un exemplu, dacă nici lampa UV nu “omoară” 100% nimic… Sau nu exista moartea virusurilor din aer, e IMPOSIBIL. Ce sa mai zic de ulei? O fi steril? O fi cu unt de Parascheva ? Nu știu

🛑⛔TĂMÂIA antiinflamator și calmează tusea
Eu îs alergica la ea, și la pupat icoane, și la pupat moaște ( care îs conservate *cică *cu uleiuri și mir)
Ce înseamnă antiinflamator?
Medicament utilizat in tratamentul local sau general al inflamatiei. Antiinflamatoarele se repartizeaza in doua clase: steroidiene si nesteroidiene. Acestea sunt medicamente simptomatice, care NU actioneaza asupra cauzei inflamatiei. Ele sunt indicate atunci cand inflamatia, proces normal de aparare fata de agresiuni, devine suparatoare, in special din cauza durerii pe care o PROVOACĂ.
NICI ASTA NU E MEDICAMENT
Iar tusea este un simptom/ semn nu o boala ce trebuie tratata cu zeama de preot.

🛑⛔OREGANO, ( țineți – vă bine) cel mai puternic antibiotic,…. Ai să mă bată mama, cum dracu ii faci antibiograma la oregano asta? Numa întreb, ca as vrea sa fac niște paste cu parmezan și vreau să știu dacă tre sa pun sau nu,
Lui nenea oregano tare bine ii șade lângă paste sau creme, nu lângă antibiograma

🛑⛔LĂMÂIE
⛔🛑LAVANDĂ
⛔🛑MENTA
ELE îs bune pt febra,
Să – ți explic cum, transpiri și ești în agonia racelii/ bolii vrei sa te visezi Cenușăreasa, bagi repede niște ulei și acolo ești, păpușă.
Ce contează ca ești uda leoarca și ai transpirat ca un tanc rusesc, măcar miroase a lavanda, a menta etc
Curcubeu pe cerul gurii,

Dragi români, lăsați uleiul pt miros, pt fabricarea de cosmetice ( ulei pur niciodată nu se aplica direct pe piele) NU vindeca nimic, dar Nimic, NADA, NIENTE ETC
Medical nu au studii
Practic se păcălește muuult și prost pt un comision
SPUNEȚI NU
Nu tratați boli cu rahaturi volatile, nu dați banii pe prostii mai bine cumpărați haine și jucării la copii din spitalul Sf Maria din Iași,
Va rog
Va mulțumesc”
_________________________


Scris fix așa, nu am modificat o literă, spațiu sau virgulă.
Și acum hai cu aplauzele, voi cei anti uleiuri.
Stiți cine va da share la așa ceva? Cei care nu își permit uleiurile și cei cârcotași. Să ne înțelegem, nu vă cataloghez ca fiind săraci, a avea uleiuri esențiale în casă ține strict de o bună organizare monetară a veniturilor familiale.
Ah.. unde e “sursa” postării să ajungă vorbele mele și acolo? Vă răspund tot eu: NU există acea sursă!

Uleiurile esențiale NU omoară pe absolut nimeni. După cum vedem, în acea mizerie de postare, accentul nu este pus pe moartea unui bebeluș, ci pe defăimarea unor produse. Câtă credibilitate acorzi tu unei postări (ATENȚIE:) “preluate”???
Deschidem puțin ochii sau ne ocupăm în continuare cu share-uirea mizeriei?
La o analiza pe text a mizeriei, se simte de la o poștă cum e cusută cu ață albă situația inventată. Instinctul de mama ar trebui pur și simplu ” să fie “. În cazul acesta, dacă ar fi caz real, e imposibil să stai n zile cu copilul având o astfel de febră iar tu doar să îl tratezi cu o listuță de 3 picături de x ulei și 3 de y. Pe bune???

Dintr-un click în altul ajung și la textul următor :

” •cazul nu a fost inregistrat in Vatra Dornei, unde apare ca locuieste autoarea postarii

•media nu a vuit deloc la caz, cum se intampla in general

•presa nu a preluat informatia

•doamna stie prea multe despre un subiect pe care il combate, mult prea multe pentru cineva fara interes”

Acum vă las, revin la articolul meu preferat din ultimele zile care zice așa:
“DoTERRA anunță un parteneriat inovator cu St. Elizabeth Healthcare, una din cele mai vechi (fondată în 1861), mai mari și mai respectate clinici medicale din zona Greater Cincinnati, SUA.
Acest parteneriat va cuprinde Centrul doTERRA pentru Oncologie Integrată, cu o suprafață de aproximativ 800 metri pătrați la primul etaj al Centrului pentru Cancer St. Elizabeth, și se va deschide în toamna anului 2020.
Centrul doTERRa pentru Oncologie Integrată (The doTERRA Center for Integrative Oncology) va oferi un spațiu liniștit cu opțiuni de îngrijire holistică, complementare cu serviciile medicale complete oferite de St. Elizateth, inclusiv utilizarea de uleiuri esențiale, aromaterapie, yoga, medicație și atmosferă tip spa, pentru pacienții care urmează tratament pentru cancer.
În plus, experții de la St. Elizabeth Healthcare vor conduce studii clinice legate de medicina complementară și alternativă, oferind opțiuni dovedite științific care pot ajuta pacienții să facă față mai ușor simptomelor.
Mai multe informații găsiți pe pagina oficială doTERRA Essential Oils USA.”

Numai bine!