Copiii și ADHD-ul

Mi-a atras atenția astăzi o postare (pe Fb). O mămică cerea ajutor (în lumea Doterra) pentru unul dintre copiii ei, “obraznic”, motiv pentru care e chemată zilnic la școală, să își ia copilul acasă. Tot ea spunea ca e disperată și că uneori îi vine să nu-l mai ducă deloc la școală. 😳😳 Say whaaaattt???
Bun, în comentarii apar “diagnostice” de ADHD. Intru și eu ca tot omul pe net să mă documentez, că deh, am un copil cu energie cât 10. Dau peste un articol semnat “Regina Maria” care zice așa:

“Ce este mai exact ADHD?
Cand spunem “ADHD” ne imaginam, de obicei, acel copil excesiv de hiperactiv, care se catara peste tot, vorbeste neintrebat, incalca toate regulile si este rezistent la orice forma de disciplinare (fie de tip recompensa, fie de tip pedeapsa), fiind un vulcan de energie ce epuizeaza atat familia, cat si cadrele didactice implicate in educatia sa. In acelasi timp, pare a fi si definitia unui copil foarte rasfatat, dar si a unui copil cu un temperament vulcanic si cu foarte multa energie de consumat.

Un diagnostic corect de ADHD presupune ca simptomele sa fie vizibile in aproape toate contextele de viata ale copilului, atat acasa cat si la gradinita, scoala sau la locul de joaca. In plus, acestea trebuie sa se manifeste aproximativ la fel, indiferent de persoana cu care interactioneaza copilul sau care il disciplineaza. Un copil care este agitat numai acasa, numai la scoala sau care are manifestari de tip ADHD numai in prezenta bunicilor, dar nu si a parintilor, este cel mai probabil un copil fie rasfatat, fie cu alte probleme emotionale si de comportament care trebuie sa fie corect identificate.”

Eh, aici mi s-a cam rupt filmul. “… este un copil răsfățat…”??? Iar cuvântul ăsta???? Refuz să mai citesc în continuare.
Niciodată nu voi reuși să diger noțiunea de “răsfăț” la un copil. Copiii nu sunt răsfățați, copiii sunt iubiți. De ce să punem o etichetă atât de aspră, iubirii???

Revin la postarea mămicii, implicit la grupupul de pe Facebook și o citesc pe Feli Popescu:

“NU EXISTA ADHD – este un diagnostic fictiv, un “sindrom” fictiv, inventat de cel care a inventat si DROGUL numit Ritalin, care se administreaza pe banda rulanta copiilor si le distruge creierul si sufletul, fiind la cateva molecule distanta de COCAINA. Asa se si cheama intre cunoscatori: cocaina copilului.
Iti garantez ca NU iti vrei copilul in acest sistem de distrugere!

O mama de pe un forum pe care il frecventam mai demult povestea ca si-a dus copilul la “experti” si i s-a prescris Ritalin.
Ea a spus asa: am luat mai intai EU, sa vad cum ma simt. Au aparut halucinatii, stari de rau, ceva sinistru, parca ti se scurgea creierul afara din cap, erai mort clipa de clipa pe dinauntru.
Le-a aruncat la gunoi!
Cand eram mici, TOTI aveam “ADHD”, nu-i asa? Sa ne fi drogat pe toti parintii nostri, ca eram prea vitali, neascultatori, plini de viata si de energie, oare nu ajungeam cu totii la balamuc sau in depresii si sinucideri?
Draga mea, NU ii lasa sa-ti vatame copilul doar pentru ca este mai agitat, mai nelinistit si mai “ne-cuminte”.
Copiii NU sunt papusi de portelan, NU sunt figurine de pus in vitrina.

In plus, copilul are cu siguranta traume sufletesti legate de gelozia fata de fratele mai mic – ORICE relatie intre frati are componenta de gelozie, este perfect NORMALA si nu lasa pe nimeni sa-ti spuna contrariul!
Tu ca mama ai de efectuat un dans echilibrat in care sa te ocupi de amandoi copii in limbajul lor al iubirii”

Ei bine… cu tipul ăsta de comentariu rezonez maxim. Cu mentalitatea asta, cu stilul ăsta de viață.
Copiii sunt făcuți din iubire și reprezintă iubirea în cea mai pură formă a sa.
Energici (cu “ADHD”)sau nu, sunt ai noștrii iar un prim pas în a-i crește corect, este auto-educarea noastră, a părinților.
Pentru că de multe ori o citesc cu deosebit interes, vă redirecționez și pe voi către Feli Popescu și al ei blog minunat, unde cu siguranță găsiți răspunsuri dacă le căutați și mai ales, în cazul în care medicina alopată vă dă de gândit.
Sănătate să avem!


Ps: poza e mai veche, nu reușesc să încarc momentan alta.☺️