Despre somn și înțărcare

A mai supt de 3 ori apoi s-a întors cu spatele la mine și a adormit…
Scriu asta copleșită de emoții, eu care nu am dormit mai mult de 2 ore legate pe noapte timp de 1 an și vreo 3 luni. Acum are 1 an și 7 luni.
Da! Sunt 4 luni de când nu îmi vine să cred că eu dorm nopțile uneori chiar cu O SINGURĂ trezire pe noapte la alăptat.
Apropo de asta, alt subiect sensibil:
Ne apropiem cu pași repezi de înțărcare…
Deja pe timpul zilei nu mai suge decât o singură dată la somnul de prânz, apoi seara la culcare și noaptea. Mi-am propus să aștept să îi iasă și caninii, apoi încheiem și acest capitol (destul de sensibil). Mai avem 2 dințisori, cei 2 canini(cum spuneam) de jos. Așadar… momentul înțărcării se apropie rapid.
Cum simt eu că e momentul? În primul rând îl văd cum asociază sânul doar cu somnul. Mai cere eu uneori în ultimele zile și pe timpul zilei însă sunt ferm convinsă că din cauza durerilor pentru că deja zonele celor 2 canini rămași sunt umflate. Chiar și asa, nu renunț la planul meu (bad mom, i know): îi spun mereu ” ți-e sete mami? Hai sa bem apă.” Dacă insistă să mă tragă de bluză îi repet mereu: “știi că țiți primești doar când mergem la somn. Vrei să mergem să dormim?” Și răspunsul vine automat: “neu neu” 🤣🤣
Spuneam că “simt” că asta e momentul înțărcării deși am început a scrie despre somn. Ei bine aici voi face legătura. Faptul că el doarme uneori doar cu o trezire pe noapte mă face să cred că și el e pregătit pentru pasul ăsta. În general mănâncă destul de bine ziua, apa bea fără probleme deci… de ce am mai continua? Scriu asta deși am fost setată pe alăptare inca din sarcină iar alăptarea de-a lungul acestui an și 7 luni a fost un lucru sacru. Lucrul nostru pe care nu ni le-au perturbat nici macar vorbele “vai, încă mai stai la titi????”, “Ce urat!!! Ești băiat mare!!!”, “Las-o pe mami în pace, lasă țâța”
Ah, le mulțumesc cu această ocazie persoanelor care au înțeles între timp că NU era urât dacă stătea la sân deși avea doar 1 an și câteva luni și că NU îmi doream să mă lase în pace. Ăla era momentul NOSTRU și atât! Sunt sigură că ați înțeles între timp… 🙂
Revenind la somn… voi vă dați seama că voi dormi toată noaptea?? 🤣🤣🤣
Voi știți cât de important este somnul pentru noi oamenii?
Hai, cu levănțica-n difuzor și noapte lină să avem!!!